Colectia de Aparatura Cinematografica

Incepand din anul 2007, Asociatia Cogito a inceput sa colectioneze aparatura cinematografica, atat la nivel profesionist cat si la nivel amator, in speranta realizarii unei expozitii cu caracter permanent in incinta fostului cinematograf “23 August”. In momentul de fata, colectia cuprinde un numar de aproape 100 de camere de filmat, pe format 9,5mm, 8mm, super 8mm, 16mm, 35mm, precum si aparate de proiectie si diferite accesorii, acoperind o perioda cuprinsa intre 1928 – 1990. Cu sprijinul Universitatii “Eftimie Murgu” si Casei de Cultura a Studentilor, se fac demersurile necesare pentru ca aceasta colectie sa fie disponibila publicului in cel mai scurt timp posibil. Mai mult, avand in vedere starea de functionare a celor mai multe camere, ele sunt folosite in cadrul Clubului de Film al Casei de Cultura a Studentilor coordonat de Asociatia Cogito. Clubul, ofera posibilitatea celor interesati de a invata sa lucreze atat pe 16mm cat si pe super 8mm.

Evident, colectia se bucura si de donatii, iar pentru aceasta tinem sa le multumim celor care au sustinut demersul nostru si au donat Catalin Gavrila, Nelu Tudosie, Lupsa Petru, Mihai Leu, Studioul Sahia, Elena Cristea, Mircea Popescu, Dan Liut si Adrian Chiroiu.

De asemenea, dorim ca aceasta colectie sa creasca si cu ajutorul dumneavoastra. In acest sens, orice donatie de aparatura, accesorii, filme pe pelicula si nu numai, ar creste valoarea viitoarei expozitii si ar aduce un aport important cauzei noastre.